čtvrtek 12. června 2014

11. díl - Strážce

Zdravím!
Dneska mám pro vás další díl FF Bleache. nějako mě nakopla múza plus za to asi může současný vývoj mangy, takže pokračujeme v příběhu.

Dnes se dozvíte co se s kapitánem a jeho podřízeným stane, když do příběhu zasáhne Strážce šlechtických rodin. Pomůže jim? A bude to nezištná pomoc?

Čtěte a dozvíte se víc...

P.S. Po druhém přečtení mi jaksi došlo, že jsem se v příběhu, byť neúmyslně, nechal trochu inspirovat pohádkovým světem. Tak to berte jak to leží a běží, jo?


Kuchiki Byakuya

"Promiňte, taicho," zamumlá Renji omluvu a snaží se trochu od svého nadřízeného odtáhnout ale marně. Pouta, která je oba drží v šachu, nepovolí. Celkově je daná situace velice delikátní. Renjimu vlákna spoutala ruce podel těla, ale jeho kapitánovi, který se snažil nastávající střet s jeho tělem při poutání zmírnit, je zachytila na hrudi jeho podřízeného. Získal tím sice trošku prostoru, takže nemusel Renjimu přímo funět na krk, ale žádná velká sláva to nebyla.
"A co teď?" optá se nakvašeně Renji a Byakuya s ním musí v duchu souhlasit.

"No co?" odpoví otázkou Strážce. "Chytil jsem vás při nedovoleném vstupu do místnosti, kde ani jeden z vás nemá co pohledávat. A," dodá povýšeně, "mám dojem, že se mi kromě nepovolaných návštěvníků podařilo zadržet i osoby obviněné z několika závažných zločinů."

Renji se opětovně nespokojeně zavrtí ve snaze osvobodit se. Už už otevírá pusu, aby prohodil něco převelice chytrého, ale Byakuya ho předejde.

"A jak s někým takovým máte v plánu naložit?" zeptá se kapitán 6. divize a ve snaze se na Strážce podívat sebou trhl. Jak byla ale se svým podřízeným svázán, tak oba dva měli sníženou stabilitu a poroučeli se k zemi. Renji dopadl na záda a Byakuya na něj.

"Jde tady vůbec v první řadě vůbec o mě?" optal se pobaveně Strážce a přidřepnul se k válející se dvojici. "Jestli chcete nějaké soukromí, tak stačí říci… Aha! Teď už vím, proč jste sem přišli! Ale není to trochu moc komplikované? Nebylo by lepší nějaké jiné místo?" ptá se se zájmem Strážce. "Takovéhle jednání bych možná tak čekal o vás, Kuchiki Byakuyo, ale myslel jsem, že váš více-kapitán je trochu impulsivnější a že vás zatáhne do prvního tmavého kouta…"

"Opravdu jsme sem táhli takovou dálku kvůli TOMUHLE?" zeptá se se skrytým úsměvem Renji a popíchne tak svého mlčenlivého kapitána.

"Převelice povedené," kvituje popichování Byakuya se svým obvyklým ledovým klidem. "Mohli bychom se vrátit k původnímu tématu?"

Ale přes všechna svoje slova i výraz tváře se kapitán nemohl hluboko uvnitř sebe ubránit pocitu, že je mu nastalá situace docela příjemná a že nebýt Strážce šlechtických rodin, tak by třeba i …
Na co to sakra zase myslíš, ty jeden pitomče! profackoval se v duchu Byakuya. Místo abys tuhle zamotanou situaci měl snahu nějak řešit, tak se do toho ještě víc zamotáváš! Stačilo tak málo a mohl´s mít v ruce královnin náhrdelník. A teď se válíš na zemi se svým více-kapitánem a místo abys měl připraveno několik plánů, jak z toho ven, tak máš hlavu úplně vymetenou… Ehm, ne tak úplně… nějaká myšlenka by se našla, ale to bychom nesměli být svázaní. I když svazování …
Kapitán 6. divize násilím utnul nit svých myšlenek a upřel svůj pohled na stále se culícího Strážce. Nemůže číst myšlenky, že ne?

"Tím původním tématem myslíte to, jak s vámi jako vetřelci naložit?" ujišťuje se Strážce a s pobavením přihlíží, jak se dvojice, válící se po podlaze, snaží přemístit do trochu více důstojné polohy. Nakonec se jim to povede, ale otázkou zůstává, o kolik důstojnější nová poloha je. Protože situaci, kdy kapitán sedím svému přímému podřízenému na klíně, by se nejeden člověk mohl vyložit úplně jinak.

"Přišli jsme si pro královnin náhrdelník," rozsekne situaci Renji.

"Velice nepřesvědčivé," pronese Strážce. "Každý přece ví, že tahle cennost se nachází v úschově 1. divize..."

"Tak dost! Přestaňme slovíčkařit!" utne Strážcovu řeč v zárodku Byakuya. "Už jen z toho postu tím, kým jste, moc dobře víte, jak to s náhrdelníkem. a nejen s ním, ve skutečnosti je."

"Pravda," odsouhlasí to Strážce a okamžitě mu zmizí úsměv z tváře. "Vím o všem, co se týká šlechty v Seireitei, a to co provedla rodina Kuchiki je neodpustitelný zločin." Následně učiní gesto rukou a pouta, která držela kapitána a jeho podřízeného, zmizí.

Abarai Renji

 

Poté co je již k sobě nic nepoutá, Byakuya urychleně od svého podřízeného vstane. Jeden by si myslel, že skoro až odskočil, ale to by se nesmělo jednat o kapitána 6. divize.

Co to jako mělo teď znamenat!? durdí se v duchu Renji. To sem snad prašivej nebo co?
Moc hlasitě neprotestoval, že jsme byli v jednom chumlu a teď si hraje na netykavku!

"Rádi bychom od vás získali královnin náhrdelník," pronese svoji žádost s obvyklým klidem a rezervovaností Byakuya.

Neměl by alespoň poprosit? podiví se v duchu Renji. I když asi ne. Kuchiki Byakuya poručí a světe toč se!

"Samozřejmě nemůžete čekat, že vám takovou vzácnost jen tak vydám." reaguje Strážce a intenzivně pohlédne na kapitána 6. divize. Ten mu jeho pohled vrátí a mlčí.

"Chápu," pronese do ticha opět Strážce a sáhne do nedaleko stojící police a vytáhne podlouhlou kazetu, kterou podá směrem ke kapitánovi. Než ji ale ten může převzít, tak s ní Strážce na poslední chvíli ucukne.

"Něco za něco," praví. "Místo po této schránce nemůže zůstat prázdné. Já vám přenechám tuto kazetu a po vás budu chtít něco na oplátku." Když se ze strany kapitána 6. divize nedočká žádné reakce, tak pokračuje. "Dostanete to nejcennější, co vlastnila (Renji si v duchu odfrkne, protože se nejednalo o právoplatné vlastnictví, ale o krádež) jedna osoba a tuto věc byla ochotná darovat někomu jinému. Totéž budu chtít od vás. Budu chtít to nejcennější co vlastníte. Tedy… budete vlastnit." Podotkne Strážce a s konečnou platností předá šperk Byakuyovi. Když ten sevře prsty kolem kazety, tak Renji nabude velice neodbytného a nepříjemného dojmu, že se tahle úmluva bude v budoucnu jeho osoby velice úzce dotýkat. Pohlédne proto nedůvěřivě ke Strážci a setká se s jeho pohledem. Urychleně proto radši odhlédne jinam.

"A ještě než se rozloučíme… jak jste dospěl k závěru, že vámi hledaná věc se nachází zde?" zeptá se Strážce.

To by mě taky zajímalo! Otočí se Renji na svého nadřízeného s tichou otázkou v očích. Půlku noci jsme strávili prohlídkou sídla rodiny Kuchiki, aby najednou kapitána napadlo zamířit sem. Proč? To mi samozřejmě nemohl vysvětlit. Pořád po mě házel ty svoje pohledy jako, že mi to vůbec nedochází nebo co.

"Na tu myšlenku mě přivedl tady více-kapitán." Ozval se Byakuya a Renji si div nekecnul zpátky na zadek.

"Opravdu?" podivil se. "A kdy…" zbytek Renji nedopověděl, protože ho umlčel už samotný pohled jeho nadřízeného.

"Když tehdy nebyl náhrdelník nalezen ani u samotného pachatele ani u jeho známých a příbuzných, bylo nasnadě hledat někde jinde. A to u člověka, který mohl být dotyčnému velmi blízký, přesto nikomu nepřišel na mysl, protože ten člověk se za někoho důležitého pro pachatele nepovažoval. Takovýchto lidí mohlo být v Seireitei bezpočet, ale mě vytanula na mysl událost, která byla probírána ještě dlouho poté, co se udála. Šlo o svatbu dcery z významné šlechtické rodiny. Nebyl jí předem domluvený sňatek, tak se přešlo k tradici nejcennějšího daru. A jaký dar by byl cennější než náhrdelník samotné královny? Jelikož byl ale pachatel dopaden a dotyčná dívka si potom vybrala někoho jiného, tak tento dar, společně s ostatními byl přesunut sem." Uzavřel svoji výjimečně dlouhou promluvu Byakuya.

"Velice chytré, ale nechte mě trochu poopravit vaše informace." ozval se Strážce. "Ta dotyčná dívka si svého budoucího manžela vybrala PŘED tím, než byl zloděj chycen."

"Před tím?" podiví se Renji. "To ale znamená, že někdo byl schopen přinést ještě něco vzácnějšího, než je královnin náhrdelník?"

Odpovědi se už ale nedočkal, protože Strážce zmizel stejně potichu jako se objevil.

"Pojďme," vyzve svého podřízeného Byakuya a sám se má k odchodu.

"Ehm… taicho? Vás nezajímá, co bylo tím darem?" podiví se Renji. "Nebo to víte?"

Kapitán 6. divize, který již sahal po dveřích se zastavil. "Zrovna tahle informace je podružná, teď byste se měl soustředit na to, abychom se neviděni dostali do kasáren 1. divize a ne na to se stalo před x lety." S těmito slovy dveře otevřel a zmizel ve tmě, která panovala na chodbě.

On prostě nemůže říct, že to neví. Ne, to by bylo pod jeho důstojnost! durdí se Renji, ale ještě před tím, než definitivně i on opustí místnost, tak se naposledy rozhlédne. Má totiž pocit, že to co slíbil jeho kapitán Strážci, zavazuje i jistým způsobem i jeho. Jen ještě nepřišel na to jak…


Komentáře z Blogu.cz:
1 katka katka | 18. listopadu 2012 v 15:34 | Reagovat
moc jim to sluší, jen by mě taky zajímalo co to bude ale to se tak rychle asi nedovíme ale opravdu moc jsem se bavila , jejich tok myšlenek je skvělý co myšlenka to perla
2 Sayuri-hime Sayuri-hime | E-mail | Web | 18. listopadu 2012 v 18:16 | Reagovat
Úžasný díl :)
3 Lului Lului | E-mail | Web | 19. listopadu 2012 v 15:15 | Reagovat
Wow, tak a další příběh, kvůli kterému sem budu chodit snad každý den. Obávám se, že tuším, co bylo tím darem, ale doufám, že ne, protože to by znamenalo, že by "to" taky musel odevzdat, což by nebylo zrovna milé rozuzlení, takže se raději nechám překvapit =D
4 Ayumi Ayumi | 19. listopadu 2012 v 20:10 | Reagovat
Kráásné! :) Už se těším na další díl! :D Ty víš, jak nás rozžhavit :D
5 TJB TJB | E-mail | Web | 23. listopadu 2012 v 17:26 | Reagovat
=D parádní, čekám na dašlí díl!
A ten obrázek k tomu... ^^
6 Stella S-E Stella S-E | Web | 23. listopadu 2012 v 19:44 | Reagovat
skvělý díl :D chtělo by to dálší dílek :D
7 Tolpen Tolpen | Web | 27. července 2013 v 23:20 | Reagovat
K tomu obrázku dole: Je můj oblíbenej....
jinak je to excelentní. Sice ne úplně můj styl psaní, ale příběh se mi líbí a to je to hlavní... :)

Žádné komentáře:

Okomentovat