středa 25. června 2014

* 3. díl *

Zdravím!

Tak je tady konečně střípek i z Jamesova pohledu. Protože náš milý seržant chápe některé věci rychleji než jeho inspektor.

Pěkné počtení ;-)



James v první řadě vůbec nepočítal s tím, že by takovouto situaci musel nějak řešit nebo na ni reagovat. Přeci jenom považoval hodinky za krásnou věc, jen ne věc pro něj. Přesto se nevyhnul informacím, které hodinky provázely. Zvěsti o tom, když se hodinky vyrýsují, o pocitech, které tento výjimečný okamžik provázejí. Jeden by tak skoro čekal romantický západ slunce, duhu na jarní obloze a jednorožce skotačícího na lesném palouku či bůhvíjakou další havěť.

Ne, o tomhle James opravdu nesnil, ale už jen samotný fakt, že se mu hodinky na ruce objevily, samosebou přinesl i pocity z toho, co se bude dít dále, až se hodinky vyrýsují.

A stačil k tomu jen obyčejný večer. Nic mimořádného. Nebylo teplo, ani zima. Nepršelo, slunce opravdu nijak romanticky nezapadalo a jednorožce na policejní parkovišti taky neviděl.

Zrovna jim skončila směna. Poslední den před plánovanou týdenní dovolenou a oni ho věnovali té nejnudnější věci, která se pojila s policejní prací. Papírování.

Inspektor odjížděl za Lynn do Manchesteru a James měl také svoje plány.

„A koukej si pořádně odpočinout!“ zahlásil z auta Lewis a věnoval svému seržantovi poslední úsměv, než odjel z vyhrazeného parkoviště. James mu odpověděl svým poloúsměvem a na rozloučenou zdvihl pravou ruku.

A když ji svěsil, tak už to věděl. Nemusel se ani dívat na své zapěstí. Věděl, že se mu právě dorýsovala poslední část jeho hodinek a ručičky na ciferníku ukazují čas před pár vteřinami.

Bylo to tak jednoduché. Když James zpětně projel celý svůj vztah se svým inspektorem, tak se musel jen pousmát. Jasnější cesta snad ani být nemohla. A přesto to bylo nečekané a hlavně absolutně beznadějné. Inspektorovy hodinky stále ukazovaly tragický okamžiky v jeho životě a jeho srdce patřilo jeho zesnulé manželce. To byl jasně daný fakt a sám James jej ani nechtěl měnit. Stále přetrvávající inspektorova láska k jeho zesnulé manželce totiž byla dalším kouskem jeho osobnosti a dělalo jej to, čím byl.


James nasedl do svého auta a vyrazil domů. Tam na něj již čekal sbalený batoh a před ním čekal týden strávený putováním po Walesu. Týden v přírodě snad uleví jeho hlavě i jeho srdci. 


                                                                 * 2. díl *     * 4. díl *

2 komentáře:

  1. Romantické hodinky jsou skvělý vynález , jen ty inspektorovy by mohly ještě kopat , ale dovolená by mohla zapříčinit že mu začne být po jeho seržantovi smutno

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, on prostě Robert některé věci prostě nevidí. A bude hůř :-O.
      Díky za komentář.

      Vymazat