pátek 27. června 2014

* 4. díl *

Zdravím!

Rozepsal jsem nový cyklus, chjo. Snad taky někdy něco dokončím >:(.

K povídce jasně a stručně. Inspektorovi prostě některé věci nedocházejí... 



Robert okamžitě zbystřil. Jakmile jej totiž James ráno pozdravil, tak věděl, že se něco změnilo. Pohled mu pak samovolně sjel k jeho pravému zápěstí, ale ouha. Hodinky na něm neviděl. Tedy ne ty, které tam očekával a které měl tak rád. Místo nich tam byly opravdové náramkové hodinky. Jednalo se o klasické sportovní hodinky, vodotěsné, nárazuvzdorné a absolutně se nehodící k Jamesovi. Což bylo samo o sobě směšné, protože přesně takovéto sportovní hodinky patřily k někomu, jako byl jeho seržant. Ke člověku, který vesloval a podnikal dlouhé výlety. Přesto to nebyly hodinky podle Robertova gusta. Nebyly to ty, které se pnuly po Jamesově zápěstí a které byly teď tak perfektně zakryté.

Inspektorovi samozřejmě vrtalo hlavou proč. Proč je James skrýval, když před tím jejich existenci nijak neřešil?

Odpověď mohla být jen jedna. Jeho seržant někoho na své týdenní dovolené potkal. Nebo lépe řečeno, ji strávil s někým, s nímž se potkal již dříve a až během toho týdne se jeho hodinky vyrýsovaly.

Křup! 

A Robert držel v ruce z původně celé tužky už kousky dva. Aniž si to uvědomil, tak svoji touhu přistoupit k Jamesovi a strhnout mu to sportovní cosi ze zápěstí, převedl do této nebohé tužky.

Inspektor prostě chtěl vědět, jak hodinky jeho seržanta vypadají právě teď. Už předtím byly moc pěkné a teď musí být výjimečné.


A Robert znovu pocítil to něco, co ho nutilo poznat toho, kdo mohl za tak neobvyklé hodinky na Jamesově ruce. Sám sobě si říkal, že ten pocit je jasná zvědavost, protože co jiného by to jinak bylo?

                                                                             * 3. díl *     * 5. díl *

4 komentáře:

  1. krásně vystihuješ oba dva charaktery :) zádumčivý James a lehce natvrdlý Robert, moc se těším na pokračování - Thea

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :)
      Kluci si holt svým chováním dost škodí, ale kdyby se tak nechovali, tak by to nebyli oni ;-)

      Vymazat
  2. Miluji když Robert žárli a láme tužky , James mu svým tajnustkařstvím dává zabrat aniž by tušil co dělá skvělý díl děkuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Být Robertovou tužkou znamená hodně krátký život ;-)
      Díky za odezvu.

      Vymazat