čtvrtek 12. června 2014

2 díl - Očekávání

Tadá! Po dlouhé době tu máme opět 6. divizi - Byakuya a Renji, oba dva něco očekávají, splní se jim to? Jak budou spolu vycházet chladný kapitán a jeho nový podřízený? Byakuya už má jasno, ale Renji má v kapse pár překvapení, která jeho nadřízený rozhodně nečeká...

P.S. jen tak pro informaci... Byakuya je spolu s Ukitakem moje nejoblíbenější postava, jen aby ste si nemysleli I když ho mám velmi rád a neustále mu fandím, jsem se vědom i jeho charakteru, který je asi pro hodně lidí nepřekousnutelný, ale pro mě je Byakuya postavou, která má velký potenciál a rozhodně není tak černobílá...

Kuchiki Byakuya


… a koho to nenašel. Jeho vícekapitán si tady jen tak odpočívá, místo toho aby splnil úkol, kterým byl pověřen.

Tak to dlouho mým pobočníkem nebude, pomyslel si Byakuya a zamířil si to ke stolu, kde spal Abarai Renji.

Už už se chystal s tím lenochem zatřást, když si všimnul jedné podstatné maličkosti, a to toho, že na okraji stolu byla do jednotlivých komínků vyrovnána veškerá hlášení.
Kapitán 6. divize zamrzl vprostřed pohybu. To bylo něco, co nečekal. Nepředpokládal, že by to někdo mohl v tak krátkém čase stihnout a už vůbec ne tenhle člověk.
Kuchiki Byakuya neměl o svém pobočníkovi moc vysoké mínění. Pro něj to byl nikdo. Člověk bez budoucnosti. A někoho takového mu přidělili. Už se těšil, jak se ho zbaví a on udělá tohle. Je to sice nečekané, ale nic to v celkovém plánu nemění. Kapitán prostě věděl, že někdo z Rukongaie nemá nejmenší šanci obstát jako vícekapitán, a tak dříve či později Abarai Renji zmizí a on bude mít pokoj.
Ale teď se tato lákavá myšlenka bohužel ještě nemůže stát skutečností, ale časem se jistě najde něco, co by se mohlo stát záminkou ke konci vícekapitánovy krátké kariéry…
S těmito uspokojivými myšlenkami se Byakuya natáhl pro přepsaná hlášení. Vše bylo v pořádku až na ten příšerný rukopis.

Hnedka mu to ráno vytknu, umínil si kapitán a měl se k odchodu, ale ještě předtím zhasnul svíčku.

To bylo jen ze zvyku, okamžitě se ospravedlnil, nic jiného za tím nebylo. Jeho podvědomí se jen usmálo pod vousy a nic neřeklo. Nebyl důvod. Hlava jedné ze čtyř šlechtických rodin se už chytila. Tu svíčku moh samozřejmě nechat svítit, to by ale zanedlouho Renjimu na ruku stekl opravdu horký vosk.
Kola osudu se začala otáčet, pomyslel si se škodolibou radostí vnitřní hlas…

Abarai Renji


"Co to…?" Renji se z obtížemi zvedl z desky stolu a pořádně se protáhl.

Dneska v noci sem to musel asi zalomit, pomyslel si vícekapitán a rozhlédl se po místnosti, když v tom mu pohled padl na hodiny.

No potěš, je nejvyšší čas hejbnout zadkem! Zprudka vstal, oběhnul stůl a nahmatal…

"Kde, sakra, sou?" podivil se Renji a pro jistotu se podíval pod stůl, jestli náhodou hlášením nenarostly nožky a nepřemístily se někam jinam. Bohužel tento zázrak se nekonal.
Renji zaklel a praštil pěstí do stolu.


To je přesně to, na co ten nafoukanec čeká! Nemám nejmenší šanci mu dokázat, že jsem to opravdu stihnul, ale že ta lejstra nejsou prostě k nalezení.

Bohužel se nedalo nic dělat a tak se Abarai sebral a vyrazil do kanceláře kapitána 6. divize.
Nu což, můžu to alespoň zkusit, ale jestli si myslí, že mě jen tak vypoklonkuje, tak to se pěkně plete. Když už jsem se sem dostal, tak se tady budu držet zuby nehty! S takovouto bojovou náladou prošel celou budovou divize a zaklepal na dveře kapitánovi pracovny přesně, když začaly odbíjet hodiny.

Kuchiki Byakuya


Bohužel je i dochvilný, pomyslel si s nechutí kapitán, ale navenek na sobě nedal absolutně nic znát.

"Abarai Renji, pane," ohlásil se jeho nechtěný podřízený a čekal.

Nastalo ticho, které přerušil až Byakuya.
"Měl byste dělat něco se svým rukopisem," a poklepal na hromádku pohřešovaných hlášení.
"Svůj úkol jste sice splnil, ale…" pokračoval kapitán, dál se ale nedostal. Byl přerušen zaklepáním na dveře. Následně vešel pošel s hlášením, že se všichni kapitáni mají hlásit u Vrchního velitele.
Byakuya se okamžitě zvednul a odcházel z místnosti. Na nepatrný okamžik pohlédl Renjimu do očí a byl pryč.

Abarai Renji


Jakmile za kapitánem zapadly dveře, praštil opět Renji pěstí do stolu. Tentokráte to odnesl nábytek jeho nadřízeného.

Ten parchant! Za tohle ho jednoho dne zabiju! Prý udělejte něco se svým rukopisem! Ten zmetek! Neřekne ani ň o tom, že jsem splnil ten jeho dementní úkol, jen kritizuje, běsnil v duchu Renji.

Však já mu ukážu, ten uvidí! Sliboval Renji, zatímco pobíhal po místnosti. V té své nadutosti si nevšímá okolí a tak neví, že se můžu pochlubit něčím, s čím se nemůže vytasit jen tak někdo, pochvaloval si Renji a konečně se zastavil. Pohlédl úkosem na ta nenáviděná hlášení a všiml si, že kromě nich je na stole také konvička a šálek s čajem. Usmál se pod vousy a bezostyšně se obsloužil. Když už tady má tvrdnout kdoví jak dlouho a k tomu bez snídaně, tak se snad může napít, ne?
Čaj byl vynikající. Takový Renji nikdy nepil. Něco takového stálo jistě celé jmění! A s tímto vědomím si nalil nový šálek.

Kuchiki Byakuya


Tak to je vážně nemilé,povzdechl si neslyšně kapitán. Zrovna teď se musím zaobírat něčím takovým.

Ale co naplat, rozkaz je rozkaz a na to Byakuya slyší.

Vejde do své kanceláře a jaké je to pro něj překvapení, když najde svého podřízeného na tom samém místě, kde ho opustil. A ani výraz jeho tváře se nezměnil.
"Yamamoto Genryuusai-dono se rozhodl, že by bylo vhodné prověřit chod jednotlivých divizí. A jelikož odrazem každé divize je její vedení, dostal každý kapitán se svým vícekapitánem určitý úkol. Znění našeho úkolu se dozvíme za hodinu, tudíž Vám doporučuji se připravit na cokoliv." pronesl kapitán a čekal. Ničeho se ale nedočkal. Renji pouze přikývl, že rozumí a odešel.

Vzal to nějak moc snadno, pomyslel si Byakuya a natáhl se pro konvičku s čajem. Jaké bylo ale jeho překvapení, když do připraveného šálku káplo jen pár kapek. Kapitán se jen ušklíbl a pomyslel si, že ten úkol nebude k zahození, alespoň si bude moct otestovat svého nového podřízeného.

To, co ale netušil, byl fakt, že i Renji se na nadcházející misi velice ale opravdu velice těší…


Komentáře z Blogu.cz:
1 VaniLee VaniLee | Web | 24. října 2009 v 11:43 | Reagovat
Aaa.. Už se těším na pokračování..XD
2 tess tess | Web | 24. října 2009 v 15:11 | Reagovat
skvělí. je mi jasný, že mezitěmahle dvěma budou pěkný třenice než budou ochotný alespoň trochu spolu komunikovat - tedy normálně komunikovat. a já se na ně strašně těším.
3 Ebika tvé SBéčko Ebika tvé SBéčko | E-mail | Web | 24. října 2009 v 16:45 | Reagovat
Já taky já se tak moc , ale opravdu velice mocinki těšinkuju tak neváhej a šup sem s pokráčkem jo a tohle jako tenhle díleček prostě neměl chybu:-D
4 Kitikara Kitikara | 25. října 2009 v 0:14 | Reagovat
Tak jsem sem náhodou mrkla a co neuvidím? Fanfikci na moje oblíbené anime a ještě tak pěkně napsanou. Ráda si počkám na další díly.
5 Lachim Lachim | 25. října 2009 v 10:51 | Reagovat
Původní anime neznám, ale toto se mi velmi líbí. Doufám, že na další díl nebudeme muset čekat tak dlouho.
6 Anlee Anlee | 25. října 2009 v 12:46 | Reagovat
krásná kapitolka....těšim se na další.
7 akyra akyra | Web | 25. října 2009 v 13:23 | Reagovat
juj to bylo krásné honem pokráčko:)
8 angelique angelique | Web | 26. října 2009 v 18:43 | Reagovat
Trvalo až som sa sem dostala ale je to fakt skvelé. Prečítala som to na jeden šup a nemôžem sa dočkať ako to bude ďalej =3
9 Michiyo Michiyo | Web | 26. října 2009 v 18:45 | Reagovat
ja som fanatik čo sa Byakuyho týka :) tieš mu veeelmo fandím a aj ho uctievam ako dákeho boha abo čo :D suuuuuper moooc sa teším na ďalší diel :)
10 Teressa Teressa | 28. října 2009 v 17:17 | Reagovat
NADHERA!! uz sa mooc tesim na pokracovanie =) ja tento par milujem...a bohuzial nan takmerr nic vymyslene nie je takze ma tato poviedka potesila o to viac =) uz sa neviem dockat pokracovania =) rychlo prosiiim =)
11 Angela Angela | Web | 30. listopadu 2009 v 21:22 | Reagovat
neřekla bych, tak trochu odbočuješ od charakteru postav...Renji takovej vážně je:D

Žádné komentáře:

Okomentovat