čtvrtek 12. června 2014

3. díl - Výměna

Zdravím!

Tak mě chytla psavá a výsledkem je další díl. Smějící se Tentokrát se ním do příběhu vloží vrchní inspektorka Innocentová.
Užijte si příběh Mrkající.


Vrchní inspektorka Innocentová nebyla vrchní inspektorkou kvůli svým hezkým očím. I když působila dojmem, že jí na srdci leží hlavně dobré jméno policie a víc než o pravdu se zajímá o politiku, o své lidi se starala.

Dát dohromady Lewise a Hathawaye byla tak trochu loterie, ale ona svým instinktům věřila. Když se s ní potom seržant přišel ohledně svého inspektora a vraha jeho ženy poradit, byla ráda, že své tušení vyslyšela. Proto teď byla více než nespokojená napětím, které mezi Lewisem a Hathawayem cítila. Věděla, že jsou to oba tvrdohlaví oslové, kteří se radši budou dusit ve vlastní šťávě, než aby vyřešili svůj vztah.

Ještě teď se trochu pousmála, když si vzpomněla, jak Hathaway reagoval, když mu žertem navrhla, že by měli chodit na nějakou skupinu a vyjasnit si své pravé city.

A jak už to tak bývá, o kom se mluvívá (v jejím případě myslívá), nedaleko bývá. Zrovna totiž okolo jejích dveří prošel Hathaway. Stačil krátký pohled a vrchní inspektorka Innocentová opět dala na své instinkty. Natáhla se pro papíry, které jí již asi týden ležely na stole a které chtěla původně založit ad acta, a vyrazila do Lewisovy kanceláře.
Ještě při cestě si srovnala myšlenky a když klepala na dveře kanceláře svých podřízených, byla sama docela zvědavá, jak se situace vyvine.

Krátké zaklepání a byla uvnitř. Rychle přeběhla očima z Lewise na Hathawaye a to co viděla se jí nelíbilo. Seržant, který většinou stál hodně blízko Lewise, se teď držel v uctivé vzdálenosti a rysy v obličeji měl tak ztuhlé, že se bála, že nebude moct ani mluvit. Na druhé straně inspektor zuřil. Skoro až viděla, jak mu z hlavy stoupá pára.

"Neruším, pánové?"

Odpovědí ji bylo rychlé odsunutí židle, jak se seržant postavil a zamumlané "ovšem že ne," od Lewise.

"To jsem ráda, nebudu vás dlouho zdržovat." S tímto prohlášením podala papíry, které si přinesla, Lewisovi. "Detektiv inspektor Peterson přišel s projektem, který by měl usnadnit předávání zkušeností a tím pádem lepší porozumění a následnou kooperaci mezi odděleními. Vybraní inspektoři si tak na určitou dobu vymění své seržanty a vy Lewisi jste mezi těmi vybranými inspektory."

"Takže taková škatulata hejbejte se," okomentuje situaci Hathaway.

"No to je ale pěkná blbost!" reaguje Lewis a zamává s předanými papíry. "Moc dobře víte šéfová, že pracovat v týmu vyžaduje sehranost a dostat někoho novýho to je jen ztráta času."

Innocentová nenápadně mrkla na Hathawaye, který po tomhle prohlášení téměř zkameněl, jak na sobě nedal nic znát. Přeci jenom přejít fakt, který teď Lewis prezentoval, že nechce svého seržanta měnit, protože je to ztráta času a ne že se mu s ním dobře pracuje, nebo že jsou přátelé, vyžadovalo hodně sil.

"Ke komu bych se měl hlásit," ozval se dutě Hathaway a tím vzal Lewisovi vítr z plachet.

"Detektivu inspektorovi Petersonovi osobně, budete teď jeho seržant." Odpoví Innocentová a sleduje, jak si Hathaway bere sako a do tašky přes rameno hodí několik maličkostí.

"Tak já se loučím," a s těmito slovy opouští kancelář. Lewis se nevěřícně postaví, ale Innocentová mu nedovolí nic říct. Ještě ne, ještě je moc brzy, aby si Lewis uvědomil, že Hathaway tady pro něj nemusí být pořád.

"A u vás se bude co nejdříve hlásit detektiv seržant Adams," oznámí Innocentová, zavíraje dveře a nechávajíc Lewise samotného.

Komentáře z Blogu.cz:

1 Damien Morgan Damien Morgan | E-mail | 3. března 2014 v 7:26 | Reagovat
Páni, páni, páni. Moc dobré, díky :)
2 Lex-san Lex-san | Web | 3. března 2014 v 10:34 | Reagovat
[1]:: Díky za komentář ;-). Už se nám to trochu rozjíždí a doufám, že se další kapitolky budou líbit taky :-D.
3 Damien Morgan Damien Morgan | E-mail | 3. března 2014 v 15:07 | Reagovat
[2]: No myslím ,že už jen myšlenka, vypíchnout kousky jejich vztahu je geniální, tak aby se to ještě nelíbilo :)

Žádné komentáře:

Okomentovat