pátek 13. června 2014

8. díl - Vyšetřování

Zdravím!

Určitý časový interval utekl jako voda a tak tady máte další díl Lewise. Asi jste si nevšimli, ale udělal jsem menší kosmetickou úpravu a založil jsem této povídce ještě jednu podrubriku s názvem Partnerství, což myslím podstatu celého příběhu celkem vystihuje Smějící se.

V dnešním díle zahájí Lewis vlastní vyšetřování, jehož cílem bude zjistit, kdo vlastně má ve svém vlastnictvím Jamesovo srdce. Dostane se mu též velmi cenné rady Mrkající.

Příjemné počtení Mrkající.

P.S. Robert naráží ve svém rozhovoru s doktorkou na Feardorcha Phelana nebo též Zoe Kenethovou. Jedná se o narážku k dílu 2x03 - Život zrozený z ohně, kde Jamesovi usiluje o život právě tato osoba. Všema deseti doporučuji ke shlédnutí Mrkající.



"Cože to chceš vědět?" zeptá se radši Laura ještě jednou. Ale nečeká na Robertovu reakci a pokračuje: "Zajímá tě, jestli se okolo Jamese někdo - dle tvých slov - neochomejtá?" a zvědavě zvedne obočí. "A to proto, že si v nemocnici narazil na nějakýho kluka, který tě informoval o tom, že má James někoho rád?" Laura teď zvedne koutek ve svém polovičním úsměvu.

"A tebe to zajímá, protože…?"

"Ty snad nevíš, co se dělo naposled?" zeptá se naštvaně Lewis a hodí pohled za doktorčiny záda. Byli právě na místě činu, i když ne doslova. Pachatel se pokusil o sebevraždu a podřezal si žíly. Policie ale dorazila brzy a zachránila mu život s tím, že jej pravděpodobně celý stráví za mřížemi. James právě mluvil s vikářem, v jehož kostele se pachatel pokusil o sebevraždu. Lewis nevěděl proč, ale jak je vidno, všechny muži církve to nějak táhlo k Hathawayovi. Inspektor se zamračil, což doktorka, která měla na celou scénu skvělý výhled, kvitovala dalším úsměvem.

"Cože se to dělo naposledy?" zeptala se, aby Robieho ještě víc popíchla.

Inspektor ihned zaměřil pohled znovu na ni: "No přece Feardorcha Phelan nebo jestli chceš Zoe Kenethová!"

"A co chceš dělat, Robie. Nemůžeš přeci vědět, jaký kdo ve skutečnosti je, dokud ho blíže nepoznáš a ani po tom není nic jisté." Laura si během odpovědi uvědomila, že mluví Robiemu do zad. Inspektor se totiž otočil a nevraživě pozoroval vikáře, který podle něj více než ochotně přijal Jamesovu pomoc a usadil se na kostelní zídku, jak ho sebral ten incident a krev v kostele.

"Ne každý muž v sutaně je skrytý sociopat." Komentuje Laura Robieho pohled a dodává. "A neříkal ti ten tvůj zdroj v nemocnici, že James už má někoho rád? Takže zrovna vikář Nicolson asi nijak Jamese neohrožuje."

"No, ale o koho teda jde?!" rozhodí naštvaně rukama Lewis.

"No tak se ho na to zeptej," pobídne ho Laura.

Robert po ní hodí nevěřící výraz. "Jak se ho můžu na něco takovýho vůbec zeptat." Opře pravou nohu o terénní nerovnost. "Už to přímo před sebou vidím." Trochu si odkašle a spustí: "A mimochodem, seržante, slyšel jsem od vašeho přítele Dominica, že prý milujete nějakého muže. Neseznámíte nás? Rád bych ho poznal a zjistil, jestli to není nějaký psychopat." zapitvoří se Lewis a dodává. "A Hathaway samozřejmě bude přeochotně souhlasit!"

"A co teda chceš dělat? To ho budeš hlídat na každým kroku?" doktorka se na chvíli na oko zamyslí a pak dodává s hraným překvapením, že právě přišla na nelepší řešení pod sluncem. "No, a nebo s ním začni randit sám! Tak ho můžeš chránit na každým kroku!" Vyvolá tím samozřejmě okamžitou reakci.

"Ty ses úplně zbláznila! Vždyť to je šílenost!"

"A proč ne?" chce znát Laura důvod.

"Jsem dost starý na to, abych mohl být jeho otec!"

"Tak tohle tě trápí? Můžu tě uklidnit. Jamesův otec je o 10 let starší než ty."

Robert se na chvíli podivil tomu, jak tohle Laura ví, ale okamžitě se vrátil k tomu, proč je jakýkoliv jiný vztah než profesní mezi ním a jeho seržantem nemyslitelný.

"Jsem muž a …"

"Opravdu? Toho jsem si nevšimla." Odpoví sarkasticky doktorka.

"Pracujeme spolu a tohle by narušilo náš pracovní vztah," argumentuje dále Lewis.

"A ten neustálý monitoring každého muže, který jen projde kolem Jamese nic nenarušuje? A neříkej mi, že sis nevšimnul přes svoji zvýšenost citlivost, že tvůj seržant není ve své kůži. Věř mi, váš vztah už je narušený." Doktorka se natáhne pro svůj kufřík a má se k odchodu.

"A když odhlédneš od nebezpečí, které hrozí Hathawayovi ze všech stran, jak se budeš cítit ty sám, až se James s tím dotyčným dají dohromady a budete opravdu jen kolegy? Přemýšlej o tom. Žádné společné vysedávání u piva, žádné procházky prostě nic. On bude mít toho svého a ty budeš mít jen prázdný dům a prázdné srdce."

Po tomto prohlášení Lewis ztratí veškerou svoji bojovnost a celý se tak trochu nahrbí. Lauru to moc mrzí, že ho takhle vidí, ale prostě musela svého velice dobrého přítele dostat tam, kde právě byl. Musel si uvědomit, o co teď vše běží. Drcla ho proto ramenem a prohlásila: "Na to mám jen jednu radu. Tomu dotyčnému Jamese prostě přeber!" a s úsměvem ve tváři se otočí a odchází nechávaje Robieho jen s pootevřenou pusou.

Komentáře z Blogu.cz:
1 Damien Morgan Damien Morgan | E-mail | Web | 13. března 2014 v 9:01 | Reagovat
Přesně tyhle momenty zbožnˇuju :D, díky bohu za minikapitoly. Perfektně to graduje :D, zase děkuji :)
2 Lului Lului | E-mail | 13. března 2014 v 10:18 | Reagovat
Suuuupr! :3 úžasné, ale bude to mít celkem jednoduchý, přebrat ho sám sobě... =D =D A nevím proč, ale úplně jsem si ho představila, jako tsundere "Budeš se mnou chodit? A-ale jen abys nechodil s někým jiným, ne kvůli tomu, že bych tě měl rád, nebo něco takovýho *blush*" Už se těším na další mini-kapitolku :3
3 Lex-san Lex-san | Web | 13. března 2014 v 10:33 | Reagovat
[1]:, [2]: Moc děkuji za povzbudivé komentáře. I když to zní jako klišé, tak dávají sílu k dalšímu psaní, i když je člověk grogy. ;-)
4 Hormis Hormis | 14. března 2014 v 22:11 | Reagovat
:-D Někdy je docela sranda, jak všichni všechno ví a je se vztekají, že mu to tak trvá.....ale je to zabedněnec!!! :D Díky moc za další minikapitolku, nemůžu se dočkat další :)
5 Lex-san Lex-san | Web | 14. března 2014 v 22:20 | Reagovat
[4]: Jo, jo, není nad to, když tě okolí postrčí tím správným směrem. Díky za komentář a věz, že pokračování tu bude co nevidět ;-).

Žádné komentáře:

Okomentovat