pátek 13. června 2014

XI. díl

Zdravím!

Tak tenhle střípek jsem si vážně užil Mrkající. Situaci jsem už měl dávno před jeho napsáním hezky rozmyšlenou v hlavě, ale na papír se tomu nějak nechtělo. Doslova jsem příběh datloval slovo po slovu a musel jsem ho pak druhý den ještě přepisovat. Dost mě to mrzelo, protože jsem si od toho sliboval víc, ale s odstupem času se mi ten můj počin celkem i líbí. Tak snad se bude líbit i vám Mrkající.



"Á Jamesi, pojďte dál!" pozve ho Lynn a ustoupí stranou, aby vysoký seržant mohl projít. Když ji míjel, tak Lynn neuniklo jisté zbarvení jeho košile.

"Co se vám stalo?" ihned se přepne do ošetřovatelského módu a odhrnuje už tak zmačkanou košili, aby se mohla na zranění podívat.

"Jen jsem zaplatil za svoji neopatrnost," podotkne James a trochu zasykne, když se ho Lynn dotkne.

"Promiňte," odvětí mladá maminka, ale zranění prohlíží dál. "Měl bys-"

Zbytek věty spolkne, protože zavrzly dveře a…

"Á Jamesi, tak co nám neseš?" zeptá se právě přijivší inspektor.

James si pohotově jednou rukou přetáhne cíp saka přes svoje zranění a druhou rukou podává inspektorovi dokumenty. "Tady jsou ty složky ohledně Rupertova případu před deseti lety. Tenkrát se vyšetřování dostalo do slepé uličky a…"
Inspektor, zatímco jeho seržant mluvil, zběžně prošel dotyčné dokumenty, ale spíše se soustředil na samotného Jamese, který vždy ze změti papírů dokázal vytáhnout to podstatné. Když pak zvedl zrak od papírů a podíval se na svého seržanta, tak se v něm ozvala jeho policajtská intuice. Něco tady nehrálo. James byl až moc seržantovský. Hathaway byl vždy brilantní, ale teď to skoro až vypadalo, že se snaží přepnout do nějakého hyper seržantovského módu, což bylo dost podezřelé. Když se k tomu ještě přidal stav Jamesova oblečení, tak byly složky k případu odsunuty na okraj inspektorova zájmu.

"Můžeš mi říct, co se ti stalo?" optá se podezřívavě inspektor svého seržanta připraven poznat jakoukoliv nesrovnalost.

James po něm hodí rychlým pohledem. Věděl, že byla chyba chodit sem takhle. Chtěl se doma stavit na převlečení, ale to by pak k inspektorovi dorazil v době večeře. A seržant mluvící o případu by bylo to poslední, co by jak Robert, tak Lynn jistě chtěli. Taky byl docela unavený a zranění ho taky celkem bolelo, takže nakonec zatnul zuby a modlil se, aby si inspektor ničeho nevšiml. Bohužel se tak nestalo. Jeho nadřízený vypadal jako predátor, který ucítil svoji kořist. Odložil složky na kuchyňský stůl a zamračil se.

"Tak co se stalo?" domáhal se odpovědi od dosud tichého seržanta.

Jamesova tvář je prosta veškerého výrazu. "Jen jsem trochu nedával pozor," mávne rukou směrem ke svému oblečení a pomalu se dá na ústup.

"Opravdu?" zvedne nesouhlasně obočí Robert a James couvne o další krok. A skončí zády opřený o kuchyňskou linku. Shit!

"Nic se nestalo, ale už vás nebudu dál rušit od večeře, takže-" chce seržant diplomaticky zmizet.

"Nikam!" zasáhne Lewis a hmátne po svém podřízeném, přičemž nechtěně zavadí o Jamesův bok. Seržant se sice ovládne a nesykne, ale řeč jeho těla mluví za něj.

"Co se stalo?" ptá se tentokrát Robert s obavou v hlase a přes seržantovy protesty mu odhrne sako. "Co to - ?" na víc už neplýtvá časem a vyhrne Jamesovi i košili.

"Pane?" zpanikaří James. Jindy by se Robert jistě podivil jak tónu hlasu jeho seržanta, tak i jeho výrazu ve tváři, ale teď ne. Teď se soustředil na krvácející ránu na Jamesově boku.

"Tomu říkáš nic?" zeptá se naštvaně Robert, a protože ho seržantovo sako, které mu neustále zavázelo ve výhledu, dost štvalo, tak ho prostě Jamesovi strhnul z ramen.

"Už jsem si to nechal ošetřit, tak - "

"A tomu říkáš ošetření?" zavrčí Robert, a protože mu dost pila krev i překážející košile, tak jejích několik dolních knoflíčků prostě rychle rozepnul. Jednalo se o naučený pohyb, který lety vypěstoval až k dokonalosti a nějak mu nedělalo problém to, že svého seržanta v kuchyni prostě svlíká.

To za to James šel málem do mdlob. Robert stál blízko. Ne blízko, jako se někdy během jejich rozhovorů stávalo, ale ještě mnohem blíž. Stál tak moc v jeho osobním prostoru, že Jamese obklopila inspektorova vůně, která spolu s jeho dotyky na jeho nahé kůži byla mučením toho nevyššího kalibru.

No to snad NE! James nemá daleko k tomu, aby nezasténal. Inspektor totiž zcela přirozeně a v rámci prohlížení jeho zranění položí pravou ruku na jeho břicho. Jamesovi okamžitě naskočí husí kůže a taky zrudne, protože tahle péče ze strany inspektora vyvolá zcela nežádanou reakci v jeho dolních partiích.

"Jde se!" zavelí najednou inspektor a chytne zmateného Jamese za ruku.

"A kam?" nechápe seržant a nestačí ani nijak reagovat na fakt, že ho jeho inspektor drží za ruku.

"Do opery, mám dva lístky," odpoví sarkasticky Robert. "Díky, zlato," poděkuje Lynn za podané klíčky od auta a během chvilky jsou oba pryč.

Lynn pak ještě slyší zvuk pneumatik na příjezdové cestě. S úsměvem na tváři se obrátí ke své dceři.

"V´átí se ještě stýček James?" ptá se zmateně Elise.

"To víš, že jo," směje se Lynn a bere Elise do náruče. Mělo by jí sice být Jamese líto, ale bráno z jejího pohledu to byla velice ale opravdu velice zajímavá podívaná. Nikdy by neřekla, že její táta bude iniciátorem takovéhle situace. Lynn se trochu začervenala, ale úsměv na tváři se jí ještě zvětšil. Doteď si ještě nebyla moc jistá, jak se James k jejímu otci vlastně staví, protože dotyčný seržant dokázal být až otravně nečitelný, ale po dnešní žhavé scéně měla jasno. Též ale věděla, že problém bude právě její otec, který je prostě natvrdlý seveřan, který nevidí, že se mu přímo pod nosem promenáduje velice zajímavá partie.


"Budeme muset dědečka přetáhnout palicí po hlavě, jinak nám strýčka Jamese někdo ukradne," pronese Lynn ke své dceři, která vážně přikývne. Jí nikdo strýčka Jamese neukradne!

Komentáže z Blogu.cz:
1 Damien Morgan Damien Morgan | E-mail | 12. dubna 2014 v 10:44 | Reagovat
Jo Lynn přetáhi ho pánví :D :D ,píšeš své postavu hodně lidsky, to je dobré :), jinak by to nemělo šmrnc. Sice jsem to poznamenal, až teď, ale je to tak už od začátku :D
2 Lex-san Lex-san | Web | 12. dubna 2014 v 14:54 | Reagovat
[1]: Jo, Lynn nám bude ještě hodně intrikařit :-D. Díky za komentář.
3 KATKA KATKA | 12. dubna 2014 v 16:59 | Reagovat
jak znám děti tak by dědeček mohl dostat palici po hlavě ještě ten den , to by si potom ze seržantem mohli vyměnit role , co ale musím přiznat inspektorovi k dobru je že když začne svlékat tak pořádně a přitom stihne být ještě vtipný :-D děkuji je to skvělý relax zabírá to víc jak redbul :-D
4 Lex-san Lex-san | Web | 12. dubna 2014 v 19:28 | Reagovat
[3]: Jé, to jsem rád, že se příběh až takhle líbí :-D. Děkuji za pochvalu.
5 willow willow | 13. dubna 2014 v 0:32 | Reagovat
Jee ,první autor shon., yaoi kterého znám ,co není holka :D
6 willow willow | 13. dubna 2014 v 0:35 | Reagovat
Anketa
Byl(a) jsi tu?
Ano, byla jsem tu    
90.4%     (843)
Ano, byl jsem tu    
9.6%     (90
Aspoň takhle to vypadá u barunky (ff-miraella.blog.cz) přes 90% baby xDDD
7 Lex-san Lex-san | Web | 13. dubna 2014 v 9:53 | Reagovat
[5]: a [6]:  Ono nejde ani tak o to, kdo autor je, ale jak píše. I tak díky za příspěvek :-D.


Žádné komentáře:

Okomentovat