pátek 13. června 2014

10. díl - Dvousečná zbraň

Zdravím!
Snad vám pondělní ráno zpřijemní další střípek z našeho příběhu Mrkající.

Shrnutí: Inspektor si jaksi neuvědomil, že si na sebe upletl bič, protože být v přítomnosti někoho takového, jako byl James, bylo značně návykové Úžasný.

P.S. Ještě že jsem zkontroloval přednastavení článku, protože jak bylo vidno, blog to prostě neřešil a článek mi sice v administraci hlásil, že je publikovaný, ale na blogu nebyl!!! Grr Křičící Tak snad již vše pošlape podle plánu.


Robert už z dálky poznal Jamesovu siluetu. Jeho seržant byl opřený o zeď a čilý nemocniční ruch ho ani v nejmenší nerušil od četby denníku zavražděného. Inspektor moc dobře věděl, že veškeré takovéto prokousávání se literaturou všeho druhu nechává na svém podřízeném z důvodu své pohodlnosti, ale i tak věřil, že to Jamese celkem i baví. Pokud tedy mohl soudit podle rychlosti otáčení jednotlivých stránek a rychlém pohybu prstu po jednotlivých řádcích.

Stačil jeden pohled na Jamesovy ruce a inspektorovi se zase rozutekly myšlenky. Jeho seržant měl moc pěkné ruce se štíhlými a dlouhými prsty. Vždy když něco James ukazoval nebo držel, přitáhly jeho ruce pozornost. Lewis sice nebyl zastánce tabáku, ale když James držel cigaretu, tak to byla velice elegantní podívaná.

Robert až příliš pozdě poznal, že si svým rozhodnutím - nepustit seržanta - na sebe upletl bič. Jak se ukázalo, být v jeho přítomnosti bylo více než návykové.

Nikdy by neřekl, že člověk, který bez cigarety nevydrží ani den, by mu mohl vonět. A přece to tak bylo. Jak už měl při více příležitostech možnost si ověřit, jeho James voněl po tabáku, značkové vodě po holení a nějakém velice zvláštním přípravku, který používají v čistírně, kde si nechával své pracovní věci čistit.

S lehkým úsměvem na tváři došel až k seržantovi, který právě dočetl poslední stránku a zaklapl denník.
"Tak co, nějaké užitečné informace?"

"Informací dostatek, ale o jejich užitečnosti dost dobře pochybuji," odvětí seržant a narovná se.

"To mě ani nepřekva-"

"Pozor, pane!" přeruší seržant svého nadřízeného a urychleně ho chytne za loket, aby si ho mohl k sobě přitáhnout. Kolem nich totiž ne právě pomalu proběhli záchranáři vezoucí těžce zraněného pacienta. A inspektor měl znovu možnost si svého seržanta užít z hodně velké blízkosti.

"Promiňte, pane," zamumlá omluvně James, ale krok od něj musí udělat sám Robert, protože Jamesovi v tom brání zeď. Dalším omluvám a celkové zmatenosti udělá konec zvuk mobilního telefonu, objevily se další okolnosti k případu…





Inspektor Lewis dopsal poslední tečku za větou a zavřel složku právě vyřešeného případu. Byl spokojený a chtěl Jamese pozvat na pivo. Byl pěkný letní večer a posezení s příjemnou společností se přímo nabízelo. Zvedl se proto ze židle, aby se trochu protáhl a poohlédl se po svém seržantovi. Vykoukl z jejich společné kanceláře a na konci chodby našel dotyčnou osobu.

"Seržante," upozornil na sebe inspektor.

James zareagoval na Robertův hlas a otočil se. A vrazil přímo do konstábla, která právě nesla květiny ve váze. Ve snaze zachránit květy, ale zároveň nenamočit dokumenty, které držel v ruce, si James polil vodou celou dolní polovinu košile. A jelikož je vzlínavost potvora, měl za okamžik košili mokrou celou.

"J-já… moc se omlouvám!" koktala odpověď konstábl.

"To přeci nic není," uklidňoval mladou ženu James a ve snaze zachránit alespoň sako, si jej rychle sundal. "Je léto, to za chvíli uschne," dodal ještě a vydal se za svým inspektorem.

"Chtěl jste něco, pane?" zeptal se James a snažil se něco udělat s košilí, která se mu lepila na tělo.

Této chvilkové nepozornosti využil Robert. Stejně by teď momentálně nebyl schopný nijak reagovat. Jeho pohled totiž neomylně směřoval k mokré košili, která v tuto chvíli spíše odkrývala než cokoliv jiného. Robert věděl, že James je hubený, ale dle současného zjištění nebyl jen kost a kůže.

Za okamžik ale Robertovi došlo, že když se kouká on, může se na JEHO Jamese koukat kdokoliv jiný, kdo se momentálně nachází v místnosti. Hodil zběžný pohled po osazenstvu stanice a urychleně vypakoval Jamese ven a následně do auta.

"Pane?" zněl zmateně seržant.

"Jdeme na pivo," oznámil stručně inspektor. "Ale nejdřív se převlečeš," dodává a ignoruje nechápavý výraz ve tváři svého spolujezdce. To by tak hrálo, čekat, až ta košile uschne! Ani náhodou! Takhle Jamese mezi lidi prostě nepustím!

Komentáře z Blogu.cz:
1 Lului Lului | E-mail | 17. března 2014 v 6:36 | Reagovat
V jednu chvíli jsem se už lekla. že je to konec, naštěstí jen předěl... Zase supr kapitolka, začíná, um, vhodný český překlad mě nenapadá takže - it's getting hot! ... :3 hezky se to vyvíjí a prostě nikdy mě nepřestane udivovat ta úžasná jemnost, s kterou všechny ty příběhy píšeš :3
2 Lex-san Lex-san | Web | 17. března 2014 v 8:27 | Reagovat
[1]: Moc díky za příjemný komentář :-). Konec sice ještě není, ale už se k němu blížíme, ale neboj, nad dalším příběhem už dumám ;-).
3 Damien M Damien M | E-mail | Web | 17. března 2014 v 8:43 | Reagovat
[1]: Naprosto souhlasím :)
Posílám autorovi, všechny múzy, aby se mu dobře psalo. :D Tenhle díl je fakt super. Myslím, že jsem závislý na pokračovaní, jako James na cigretách. :D
4 Lex-san Lex-san | Web | 17. března 2014 v 9:26 | Reagovat
[3]: :-D Povedené přirovnání. Děkuji za hřejivý komentář v pošmourném počasí. (Které mě ale na druhou stranu drží doma a tak můžu psát ;-))
5 Hormis Hormis | 17. března 2014 v 14:49 | Reagovat
Mmmm krása.... to já jsem na tvých příbězích celkově závislá asi jako Robert na Jamesovi :D  :-P Moc pěkné, jen tak dál
6 Lex-san Lex-san | Web | 17. března 2014 v 15:16 | Reagovat
[5]: Jsem rád, že se příběh líbí a já se vynasnažím, aby to tak bylo i u dalších kapitol :-).

Žádné komentáře:

Okomentovat